VERS DER VENDER VERDEN - KONCERTER OG INTERVIEWS

 

Os Imellem og RAPOLITICS præsenterer:

// Vers der vender verden //
// سطور عم تغير العالم // 

Kom med til en spændende aften, hvor hiphop, historiefortælling, aktivisme og flygtningesituationen smelter sammen i ‘Vers der vender verden’. 
Gennem koncerter og interviews med cremen af aktivistiske rappere fra Danmark og Syrien får vi en anderledes vinkel på flygtningesituationen – på dansk, arabisk og engelsk. 
I løbet af aftenen skal vi høre Ham den Lange, Refugees of Rap, Mund de Carlo og Manus Bell (se program nedenfor). På scenen kommer også Dana og Habib - to unge mennesker, som er flygtet fra hhv. Syrien og Iran - og fortæller om deres forhold til musik. Moderator Ralf Christensen (musikredaktør på Information og medvært på podcast-serien Album på The Lake), vil guide igennem performances og interviews på scenen.

Billetterne er gratis og frigives onsdag den 21. september via dette link

Om arrangementet: 
Hiphop har altid haft et potentiale til at give en stemme til dem, der ikke normalt bliver tildelt taletid i samfundet og i de etablerede medier. Denne aften vender vi os mod en håndfuld danske og syriske rappere, der bruger deres musik til at sætte fokus på samfundsmæssige problemstillinger, herunder flygtningesituationen og de mennesker, der befinder sig i den. 

Historisk mange mennesker er på flugt verden over lige nu. En virkelighed, der også trænger sig på i Danmark. Bag statistikker og mediebilleder gemmer sig almindelige mennesker, som prøver at rykke sig fra ulykkelige situationer. 

Med dette arrangement lægger vi scene til rappere, der enten selv er flygtet eller beskæftiger sig med, hvad det vil sige, at være medmenneske for folk på flugt. Og i samme ombæring spørger vi dem; hvilket potentiale har hiphop i forhold til at sætte fokus på flygtningesituationen og formidle historier? 

Om de optrædende: 
// Ham den Lange //
Den rutinerede rapper Ham den lange arbejdede sidste år som frivillig i de græske flygtningelejre. Kom og få i et anderledes indblik i situationen via hans dagbøger på rapform. En vaskeægte øjenvidne-beretning fortalt via tung hiphop og ærlige dokumentariske tekster direkte fra verdens brændpunkter.

// Refugees of Rap //
De to rappere Yaser og Mohammed Jamous, der udgør Refugees of Rap, har måttet flygte fra Syrien efter bl.a. at have modtaget dødstrusler pga. deres musik og deltagelse i det Arabiske Forår. Med hiphoppen som politisk talerør formidler Refugees of Rap historier fra krigen i Syrien og giver gennem deres arabisksprogede tekster en stemme til en ung generation, der ønsker fred og frihed.

// Manus Bell // 
Albumaktuelle Manus Bell har et klart politisk budskab til det kapitalistiske samfund, hvori han slår ned på den økonomiske ulighed, der aldrig har været større end nu. “Jeg er ikke en rapper, der er vred over, hvor hårdt jeg har det. Jeg er vred over, at alle ikke har det lige så godt som mig”, fortæller Manus Bell om det gennemgående tema på albummet, nemlig ulighed. Manus Bell fik sit internationale gennembrud i den internationale rap-konkurrence The Definition of a Rap Flow i 2014, hvor specielt den amerikanske scene fik øjnene op for rapperen.

// Mund De Carlo // 
Nørrebro-rapperen Mund de Carlo er regnet som en af de bedste blandt øjeblikkets nye danske ordvridere. ”Oldschool hiphop på en moderne måde”, skrev Gaffa i deres 5 stjernede anmeldelse af Mund de Carlos andet album, ”Ordene først”, der udkom sidste forår. Nysgerrigheden og lysten til at bryde formatets grænser er ikke til at tage fejl af i hans skarpe og billedmalende lyrik, der dykker ned i alt fra gadens historier til systemkritik og fantasifuld ordleg.

// Dana og Habib // 
To unge mennesker, der er kommet til Danmark som flygtninge fra henholdsvis Syrien og Afghanistan/Iran. Dana og Habib vil fortælle om, hvilken rolle musik spiller i deres liv og deres situation. Dana er desuden dj og styrer musikken i foyéren efter arrangementet.

Praktisk info
Arrangementet starter kl. 20 (døre åbnes kl. 19) og varer ca. halvanden time. 
Arrangementet er gratis, men billetter skal hentes inden arrangementet her. (Billetter frigives 21. september)

Os Imellem er støttet af Københavns Kommune.

Om Rapolitics: 
RAPOLITICS er en frivillig forening, der siden 2009 har arbejdet med hip hop, dialog og demokratisk bevidstgørelse af unge i Danmark og i udlandet. Visionen er at styrke ungdommen i at blive hørt og gribe til handling i samfundet. Gennem integrationsprojektet Rap:i:stan arbejder Rapolitics med at skabe dialog og samarbejde mellem danske unge og unge flygtninge gennem rap og storytelling.
Læs mere om Rapolitics og de forskellige projekter på www.Rapolitics.org

Om Os Imellem: 
Os Imellem laver arrangementer, der stiller skarpt på samfundet omkring os, dets uligheder, forskelligheder og ligheder. I samarbejde med forskellige organisationer giver Os Imellem et anderledes indblik i byen og samfundet som rum for forskellige liv og initiativer. Os Imellem er støttet af Københavns Kommune, og Bremen Teater lægger scene til arrangementerne.