Os Imellem & SOCIAlpolitisk forening præsenterer

UDEnfor // indefra

 d. 5. oktober 2015, på Bremen Teater

 

Personlige Fortællinger på Bremen Teater

 

“Hvis vi hører, føler, og forstår, hvad hinanden siger, kan vi sammen arbejde for at forene Danmark uden fordomme”

- Jakob, Fortæller

 Os Imellem og Socialpolitisk Forening inviterer til en aften i de personlige fortællingers tegn. Denne aften sætter vi fokus på unge mænd der på den ene eller anden måde har oplevet eller oplever at stå udenfor samfundet, hvilket de gennem fortællingen om deres personlige historie vil give os et unikt indblik i.

Hvad vil det sige at stå uden et hjem. Hvordan kommer man videre fra et misbrug. Hvordan føles diskrimination. De færreste af os har været ude i en virkelighed som denne, men hvorfor sker det for nogen?

Det, at stå udenfor samfundet kan opleves vidt forskelligt og give sig til udtryk på alverdens forskellige måder. Nogle af os kæmper i store perioder af vores liv med at finde os tilrette, og andre af os kan pludselig befinde os i en situation, hvor fundamentet under os forsvinder. Fælles for alle er, at der altid ligger en personlig historie bag.

Med arrangementet UDENFOR // INDEFRA sætter Os Imellem og Socialpolitisk Forening fokus på mænd, der på vidt forskellig vis, kan siges at have kæmpet med at finde deres plads i samfundet.

Vi har inviteret et bredt spektrum af mænd med vidt forskellige baggrunde, til give os et indblik i deres personlige historie. Nogle er vant til at fortælle, andre har aldrig gjort det før.

Til at danne en ramme omkring arrangementet, vil sociolog og journalist Aydin Soei, starte aftenen ud med at holde et oplæg omkring det at stå udenfor samfundet og blive ‘modborger’ frem for medborger. Et emne han behandlede i sin anmelderroste bog ‘Vrede Unge Mænd - Optøjer og kampen for anerkendelse i et nyt Danmark’ fra 2011

På aftenen vil fortællingerne præsenteres som radiobiograf, film, talks og byder derudover på musik fra Folkeklubbens forsanger Kjartan Arngrim.

 Mødet med disse unikke fortællinger skal være med til at gøre os alle klogere på nogle af de mennesker vi møder, og er iblandt til hverdag, som på hver sin måde, synligt eller usynligt, kæmper for at finde sin plads.