HVAD VIL DU MED DIT DIGITALE LIV? 

25. oktober 2017 kl. 19

Et arrangement, der blev præsenteret af Os Imellem, Ung Forbindelse og Mino Danmark

 

Du har nok tænkt over, hvad du vil med dit liv. Men tænker du over, hvad du vil med dit digitale liv? Hvilke signaler du vil sende på de sociale medier? Hvilke fællesskaber, der er vigtige for dig, hvilke muligheder og begrænsninger, du har? Og hvilken rolle spiller dine venner, bekendte og fremmede i dit online liv?

Det er spørgsmål, vi overvejede i fællesskab denne aften, hvor Os Imellem, Ung Forbindelse og Mino Danmark åbnede Bremen Teaters døre for et arrangement om unges liv online.

Ung Forbindelse havde udviklet et program for aftenen med underholdende, udfordrende og diskuterende indslag, der vil give unge redskaber til selv at tage et aktivt valg omkring, hvordan de vil leve deres digitale liv. 

PROGRAM 

Talks, detat og forskellige indslag af:

- Sofie Diemer Leonhardt (poetryslammer)

- Katrine K. Pedersen (forsker og forfatter af bogen 'Phono Sapiens')

- Clement Kjersgaard (journalist og tv-vært)

- Skuespillerne fra Sæby Scenens Ungdomshold

- Pernille W. Lauritsen fra Mindjuice

- Aibhinn Kelleher fra Facebooks internationale hovedkontor

- SEIN (webmagasin for og af unge)

- Emilie Briting (vinder af Guldtubens ’årets rising star’)

- Ung Forbindelse

 

BAGGRUND FOR ARRANGEMENTET

Unge lever i dag i en verden, hvor de aldrig har oplevet at være digitalt utilgængelige. Det bliver sværere og sværere at sige fra over for det sociale pres og dét at turde være sig selv på sociale medier. Mange unge mangler værktøjer og refleksioner over deres egen identitet på nettet.

Det er desuden nemt at redigere ens liv på sociale medier. Det baner vejen for en domino-effekt, hvor alle vil fremstå så smukke, kloge, sjove, populære og succesfulde som muligt. Men unge i dag oplever i forvejen et pres omkring at være gode nok – så hvordan kan vi i fællesskab være med til at skabe et bedre digitalt liv for os selv og hinanden? Hvor vi accepterer, at ingen er perfekte, hverken os selv eller andre?

Hvor Generation X taler om, at vi skal gå glip, gå offline, er diskussionen for internet-generationen en anden: ikke hvorvidt man lever et digitalt liv, men hvordan man lever det – og hvad man vil med det. 

Arrangementet var kick-off til Ung Forbindelses kampagne ’Hvad vil du med dit digitale liv’, som vil give værktøjer fra unge til andre unge til at kunne agere bevidst i tilværelsen online.

Om Ung Forbindelse

Ung Forbindelse er et nyt unge-fællesskab, hvis formål er at samle og styrke unge til at navigere i livet online og offline. Ung Forbindelse går efter at skabe en bevidsthed og ærlighed om at turde stå ved sig selv og udnytte de sociale medier til ens eget formål. Ung Forbindelse er et initiativ under Mino Danmark. 

Om Mino Danmark

Mino Danmark arbejder for et samfund med engagerede og ligestillede minoritetsborgere. Det formål forfølger vi ved at være det fællesskab, vi ønsker for samfundet. Mino Danmark arbejder for, at minoritetsborgere kan indgå i det danske samfund på lige fod med majoritetsborgere om et værdifælleskab baseret på respekt og tillid. Mino Danmark samarbejder med Institute for Strategic Dialogue (ISD), Alliancen, VINK, Slots- og Kulturstyrelsen og Facebook. Se mere på www.mino.dk

Om Os Imellem

Os Imellem er titlen på en række arrangementer, der stiller skarpt på forskellige sociale udfordringer i samfundet omkring os. Arrangementerne udvikles i samarbejde med organisationer, der arbejder med kultur eller sociale udfordringer. Os Imellem er støttet af Københavns Kommune, og Bremen Teater lægger scene til arrangementerne. Se mere på www.facebook.com/OsImellem

HvadVilDuMedDitDigitaleLiv_1920x1080.jpg