ALENE // SAMMEN - en aften om ensomhed

 

Os Imellem, Ventilen og Det Sociale Netværk præsenterer en aften, der stiller skarpt på fænomenet ’ensomhed’ gennem sociologiske, psykologiske og antropologiske briller.

Ved hjælp af oplæg fra fagfolk og personlige fortællinger undersøger vi ensomhed i fællesskab – med særligt fokus på unges ensomhed.

OBS: Arrangementet var udsolgt. 

OM ENSOMHED

210.000 voksne, 64.000 unge mellem 16 og 29 år og 22.000 børn mellem 11 og 15 føler sig ensomme i Danmark. Undersøgelser viser, hvordan langvarig ensomhed kan være lige så farligt for ens helbred som rygning.

Ensomhed opstår og udfordrer os forskelligt alt efter alder: For unge er det ofte følelsen af at være udenfor, der fylder. For ældre er det uønsket tid alene, der gør ondt. Ensomhed er ikke en entydig størrelse.

Kom med til arrangementet, og bliv klogere på spørgsmål som: Hvorfor bliver man ensom? Hvornår er ensomheden usund for os, og hvad gør den ved os? Hvordan påvirker de sociale medier vores ensomhed? Hvilke træk i den danske kultur gør os mere eller mindre sårbare for ensomhed? Og hvad kan vi hver især gøre for at hjælpe os selv eller hinanden ud af ensomhed?

Forhåbentlig kan vi sammen være med til at nedbryde tabuet omkring ensomhed blandt unge.

 

AFTENENS PROGRAM:

I løbet af aftenen skal vi høre:

Antropolog Dennis Nørmark // Ensomhed i dansk kultur

Formand for Ventilen Danmark, Maria Bergmann // Ensomhed fra et sociologisk perspektiv

Psykolog Ida Koch // Unge og ensomhed fra et psykologisk perspektiv

Katinka // Musik

Mia og Jakob // Personlige fortællinger om ensomhed

Emil Nørlund, radiovært og journalist, vil som moderator guide os igennem aftenens program. 

 

PRAKTISK

Bremen Teater // tirsdag 7. marts 2017 kl. 20-22 (døre åbner 19) 

Se facebook-eventen her. 

 

OM VENTILEN

Ventilen Danmark er en frivillig social ungdomsorganisation, som siden 1999 har arbejdet for at afhjælpe og forebygge ensomhed blandt unge i Danmark. Det gør vi ved at drive tilbud for unge, der føler sig ensomme, og ved at udbrede viden og skabe debat om ungdomsensomhed. Se mere på www.ventilen.dk

 

OM DET SOCIALE NETVÆRK

Foreningen Det Sociale Netværk arbejder for at forbedre danskernes mentale helbred og for at forebygge, at især børn og unge får psykiske vanskeligheder. Det sker blandt andet via rådgivningstilbuddet Headspace, initiativet VærDig, der hjælper børn og unge, som udviser tegn på spiseforstyrrelser og Unge På Vej, der tager ud og holder oplæg om psykisk sårbarhed og behovet for at bryde tabuerne, der omgærder ensomhed og psykisk sygdom. Se mere på www.detsocialenetvaerk.dk